Egipt – Proiectul Merkaba – Croaziera pe Nil

egipt-Merkaba-croaziera-nil

Cu Laura Dinu si Alexandru Raducanu
Ghid Egiptolog vorbitor de limba romana “Ehab Said

Laura Dinu

laura-dinu

Laura Nicoleta Dinu – terapeut ThetaHealing de peste 5 ani, practicant si indrumator spiritual, coach dezvoltae spirituala de peste 8 ani, practicant de terapii si practice spiritual (Reiki, constelatii familiale, etc..), imbinat cu darurile si clarurile native, a sustinut de- alungul anilor terapii individuale, cursuri, workshopuri, ateliere, conferinte si calatorii initiatice in tara si in strainatate, Misiunea ei este de a identifica, curate, dezlega si elibera credinte limitative, programme, tipare, implanturi personale, dar si venite pe linie genealogica, din alte intrupari sau trimise de alte personae. Astfel ofera indrumare, calauzire si protrctie la nivel subtil pentru a putea sa evoluezi material si spiritual cu usurinta si fara effort, spre binele tau suprem. O puteti urmari pe canalul sau de youtube si media: Lumea Nevazuta – la Antena Star / speritualitate practica la Canal 33 / pe facebook calatorii ale sufletului  si lauradinu.ro

Alexandru Raducanu  este licentiat al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei. Are 26 de ani de experienta in domenii de frontiera a cunoasterii și a urmat de-a lungul timpului diverse scoli de spiritualitate (Yoga, Inforenergetica, samd).

alexandru-raducanu

In prezent predă cursuri la distanta in domeniul spiritualitatii si dezvoltarii personale, cu un pronuntat aspect practic, de transformare a fiintei, prin intermediul meditatiilor ghidate. Este antreprenor si fondatorul postului de televiziune Canal 33, care acorda un spatiu largit spiritualitatii si dezvoltarii personale. Este autor a peste 15 carti, dintre care cateva dedicate spiritualitatii.

Day 1
ZIUA 1 – Joi 17.09.2020 | BUCURESTI – CAIRO

22:30 – Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei Lucky Sirius Tours si imbarcare pe cursa Tarom spre Cairo. Decolare din Bucuresti la 00:30, sosire in Cairo la 02:15 (ora locala). Transfer la Hotel Steigenberger Pyramids Stars 5* in zona Piramidelor sau similar.

Day 2
ZIUA 2 – Vineri 18.09.2020 | CAIRO

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita piramidelor, optional se poate intra in cinte Piramidei lui Kheops . Ne pregatim pentru o calatorie in timp si ajungem la anul 2750 inainte de Iisus Hristos. Mai exact, ne aflam in dinastia a IV a din Egiptul Antic, una dintre cele mai marete dinastii ale magnificei istorii Egiptene.

Trebuie mentionat ca tot Egiptul este considerat un portal energetic extrem de important, mai ales grandioasa piramida a lui Keops, Kefren, Mykerinos si multe alte locatii pe care le vom vizita in aceasta incursiune. Cairo, este unul dintre cele mai vechi si mai importante capitale ale civilizatie antice . Dupa vizita piramidelor si a Sfinxului, ne rasfatam cu vizita la Palatul Parfumurilor, unde se pot achizitiona esentele specifice Egiptului Antic. Este timpul pentru masa de pranz la un restaurant turistic (bautura nu este inclusa). Continuam vizita si ne indreptam spre Muzeul de Egiptologie, situat in centrul orasului Cairo, mai exact in piata Tahrir (Libertatii), pe malul Nilului. Aici sunt gazduite 100,000 piese expuse si aproximativ 150,000 piese in depozitul muzeului. Din acest motiv autoritatea Egipteana a venit cu ideea sa construiasca un nou muzeu, modern, situat langa zona piramidelor, deschiderea oficiala avand loc in 2020, iar pre-deschiderea in 2019. In acest muzeu vom admira comorile regelui Tut Ankh Amun (din dinastia 18, 1350 de ani inainte de Iisus Hristos), care au fost descoperite in mormantul sau intact in anul 1922. Se termina ziua de vizita, ne indreptam spre hotel, cina si cazare la Steigenberger Pyramids 5* sau similar.

Day 3
ZIUA 3 - Sambata 19.09.2020| CAIRO - Alexandria

Mic dejun la hotel. dimineata devreme Incepem ziua cu vizita la Manastire Sf. Macarie, la o distanta aprox. 110 km de Cairo, continuam apoi cu vizitla la Manasitrea Sf. Mina, in drum spre Alexandria. Optional masa de pranz in stil Beduin aprox 15 usd / persoana. Cina si cazare la hotel 5* in Alexandria.

Day 4
ZIUA 4 - Duminica 20.09.2020| Alexandria – Cairo - Aswan

Mic dejun la hotel, incepem ziua cu vizita la Biblioteca din Alexandria, construita pe locul celebrei biblioteci antice. Urmatorul obiectiv pe care il vom vizita este locul pe care a fost construit Farul din Alexandria – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, cu intrarea inclusa la Citadela Qaitbay. Masa de pranz la un restaurant pescaresc pe malul Marii Mediterane, dupa masa ne indreptam catre gara din Cairo de unde vom porni calatoria cu trenul spre Aswan, cina tip catering cald va fi servita in tren.

Day 5
ZIUA 5 – Luni 21.09.2020| Aswan (Croaziera)

Mic dejun in tren (catering rece). Transfer de la gara. Incepem ziua cu o vizita la Templul Philae, dedicate zeitei Isis. Considerata simbolul iubirii feminine si al blandetii. Isis este prezentata in chip si corp uman cu un tron deasupra capului cu doua aripi intinse.

Dupa vizita templului ne indreptam pentru check-in pe vas de croaziera 5*. Cazare si servim pranzul, timp liber dupa masa si cina la restaurantul vasului.

Va propunem o excursie optionala (in situatia in care programul de navigare al vasului de croaziera permite) dimineata devreme, la unul dintre cele mai importante temple din Egipt – Abu Simbel – ridicat in perioada dinastiei a 19-a, de catre Ramses al II-lea. Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatra nisipoasa ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic datorita modului in care discul solar patrunde in incinta camerei sacre, pe fata regelui la rasarit doar doua zile din an si anume 22 februarie – Ziua Regelui și 22 octombrie – Ziua Incoronarii sale, dupa care vizitam unicul templul al reginei Nefertari aflat in aceeasi zona. Dupa terminarea vizitei, ne intoarcem la Aswan si ne imbarcaram pe vasul de croaziera de 5* pentru a servi masa de pranz. Vasul navigheaza spre Kom Ombo unde se viziteaza templul dedicat zeilor Sobek si Horus. Kom Ombo in Hieroglifa (limba Egipteana veche) inseamna “pamantul auriu” – motivul denumirii fiind legat de faptul ca la o distanta de 70 km de la malul vestic al Nilului se afla o mina de aur. Cina pe vas si navigam catre Edfu. Cazare pe vas.

Day 6
ZIUA 6 – Marti 22.09.2020| EDFU - LUXOR (Croaziera)

Dimineata devreme se ajunge la Edfu unde se viziteaza templul lui Horus Behdet, in traducere, “Horus cel luptator”. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care povesteste despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Transferul la templu se face cu trasuri trase de cai. Micul dejun se va servi pe vas, dupa terminarea vizitei templului. Timp liber, vasul navigheaza si ne indreptam catre Luxor, pranzul va fi servit pe vas. Dupa masa, timp liber pentru relaxare pe puntea special amenajata sau la piscina vasului. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. Dupa sosirea in Luxor, seara, vom avea parte de o experienta unica atunci cand vom merge pe malul estic al Nilului si vom vizita templul Karnak, grandiosul complex (10 temple), dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii este Ipet Isut “cel mai ales dintre locuri”, aceasta reflectand superioritatea templului,aici unde se afla un portal energetic extrem de important, se simte vibratia locului imediat cum intram in incinta templului. Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre pereții lui. De asemenea, vizitam si templul Luxor, cu frumoasele lui coloane si camera de nastere a lui Amenhotep III, al IX-lea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a. Cina pe vasul de croaziera, urmata de un program artistic (dans oriental si dans folcloric).

Day 7
ZIUA 7 – Miercuri 23.09.2020 | LUXOR – LUXOR

Mic dejun pe vas. Incepem vizita la Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte. Valea Regilor a fost folosita ca si necropola timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormant descoperit apartinand faraonului Tutankhamon (di- nastia XVIII). Mormantul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astazi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin constructia si arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de Amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei sale si iubita lui.

Mai departe, se viziteaza “Colosii lui Memnon”. Dupa ce terminam vizita, ne oprim la un atelier de Alabastru sa admiram modul de fabricare a acestei pietre fragile si semipretioasa- cazare pe vas de croaziera.

Day 8
ZIUA 8 – Joi 24.09.2020 | LUXOR – HURGHADA

Micul dejun pe vas de croaziera, dupa care ne indreptam cu autocarul (aprox. 208 km) spre Hurghada, superba statiune de la Marea Rosie.

Cazare si pranz – cina la Hilton Plaza 5* sau similar, regim de masa, All Inclusive. Timp liber pentru relaxare.

Day 9
ZIUA 9 – vineri 25.09.2020 | HURGHADA

Timp liber pentru relaxare sau, optional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aproximativ 7 ore) cu masa de pranz, bauturi racoritoare, ceai, cafea si apa incluse pe vas. Plecarea se va face de la ora 9:00 dimineata. Croaziera cuprinde in total 3 opriri. Prima este in largul Marii Rosii, pentru snorkeling (timp de aproximativ o ora) unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. A doua oprire, la plaja, pe insula Ghiftun, timp de o ora, dupa care servim masa de pranz pe vas, iar a treia oprire si ultima, va fi in largul Marii Rosii. Pe toata durata excursiei suntem insotiti de un ghid local si un scafandru. Atentie! Echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas gratuit, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

Day 10
ZIUA 10 – Sambata 26.09.2020| HURGHADA – CAIRO

Mic dejun. Check-out de la hotel, incepem ziua cu un transfer cu autocar spre Manastirea Sf. Pavel care se afla la o distanta de 240 km fata de Hurghada si in drum spre Cairo, dupa vizita a Manastirii si dupa ce ne-am conectat cu energie frumoasa a Sf-lui Pavel, cuntinuam calatoria noastra spre manastirea Sf. Antonie, el este considerat „Parintele familiei Monahale” și fondatorul mișcării monahale din întreaga lume, în ciuda existenței mișcărilor monahale anterioare. Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la un popas pentru relaxare . Cina la un restaurant local si o vizita la Bazarul Khan El Khalili, dupa vizitane indreptam spre aeroportul international pentru plecarea finala spre Bucuresti.

Day 11
ZIUA 11 – Duminica 27.09.2020| CAIRO – BUCURESTI

Sosire la Aeroportul International din Cairo la ora 00:30 pentru imbarcare pe cursa Tarom, cu decolare la 04:00. Sosire in Bucuresti la 06:50 (ora locala).

Tariful include:

 • • Bilet de avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti (linie aeriane Tarom )
 • • Taxele de aeroport
 • • Taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program.
 • • 9 nopti cazare in hoteluri 5* si vas de croaziera 5*, dintre care 1 noapte tren cu vagon de dormit cuseta de 2 persoane (trenul nu este clasificat cu stele sau margherete si apartine Ministerului Transportului Egiptean) dupa cum urmeaza:
 • - 2 nopti la Cairo (o noapte mic dejun si o noapte demipensiune) in Steigenberger 5* sau similar;
 • - 1 noapte cu demipensiune in Alexandria
 • -1 noapte in tren cu vagon de dormit (cusete pentru 2 pers) regim de masa demipensiune, (catering cald la cina si catering rece la mic dejun)
 • - 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5* - M/S A Sara Nile Cruise sau similar;
 • - 2 nopti cu All Inclusive in Hurghada la hotel Sunrise Garden Beach 5* sau similar.
 • - O masa de pranz in prima zi de vizita.
 • - O cina la Cairo in ultima zi.
 • - Regim de masa pe vas de croaziera, pensiune completa.
 • - Regim de masa la Hurghada, All inclusive.
 • - Regim de masa la Alexandria, demipensiune.
 • - O sticla de apa 500 ml. pentru fiecare persoana in autocar si la fiecare masa de pranz si cina pe vas de croaziera.
 • • Asigurare medicala care acopera toate perioada excursiei, Mondial Assistance.
 • • Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video;
 • • Ghid egiptolig pe toata durata excursiei, vorbitor de limba romana!
 • • Vizite incluse:
 • - Cairo - o zi intreaga de vizite la Piramide cu intrare in zona Piramidelor, Sfinx si Muzeul de Egiptologie (intrare inclusa);
 • - Manastirea Sf. Macarie, Manastirea Sf. Mina.
 • - Alexandria – Biblioteca din Alexandria, Citadela Qaitbay;
 • - Aswan - vizita la Templul Philae (dedicate zeitei Isis);
 • - Croaziera - vizite la Templul lui Sobeck si Horus/ Kom Ombo;
 • - Templul lui Horus/ in Edfu, Malul de est (Templul Luxor & Templul Karnak) si malul de vest/ Valea Regilor, Templul Hatshepsut si colosii lui Memnon;
 • - Manastirea Sf. Pavel , Manastirea Sf. Antonie.

Tariful nu include:

 • • Taxa de viza – 25 usd/ pers (obligatorie; se achita la aeroportul din Egipt);
 • • Bacsis 50 eur/pers pentru soferi, personal hotelier, personal restaurante si croaziera (se achita obligatoriu in Egipt la ghid);
 • • Bauturi la mese (exceptie la Hurghada unde este All Inclusive);
 • • Cheltuieli personale;
 • • Alte obiective turistice decat cele mentionate;
 • • Excursii/intrari optionale.
 • • Asigurare storno.

TERMENE DE PLATA

30% din pretul pachetului turistic la inscriere.

35% din pretul pachetului turistic, pana la data de 01.05.2020.

35% din pretul pachetului turistic, pana la data de 17.08.2020.

Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul bancii BNR + 2%, din ziua platii;

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii; Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita conform termenelor mentionate mai sus. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI

In cazul in care turistul doreste sa renunte din vina sa si sa inceteze contractul, inainte de inceperea executarii pachetului de servicii de calatorie, acesta datoreaza ATO urmatoarele penalizari:

20% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face incepand cu data confirmarii serviciilor, pana cel tarziu cu 30 zile înainte de data inceperii sejurului;

50% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în intervalul 29 – 16 zile înainte de data plecarii;

70% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în intervalul 15 – 7 zile înainte de data plecarii;

100% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunţarea se face în intervalul de maxim 7 zile înainte de data plecarii sau prin neprezentarea la program.

Zbor Decolare Ora Aterizare Ora Durata Zbor Nr. Zbor
Dus OTP 00:30 CAI 03:15 02:45 RO 101
Intors CAI 04:00 OTP 06:50 02:50 RO 102

• Intrarea in “Camera Mumiilor” de la Muzeul de Egiptologie (200 lire egiptene, aprox. 10 €/pers);
• Intrarea in incinta piramidei (400 lire egiptene aprox. 20 €/pers);
• Intrarea in Mormantul lui Tuthankamon (250 lire egiptene, aprox. 12 €/pers), Sity I (1000 lire egiptene, aprox. 50 €/pers) si Ramses al VI-lea (100 lire egiptene, aprox. 5 €/pers);
• Abu Simbel – 90€/pers. Include transfer privat, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple. Durata excursiei 10 ore;
• Blue Lagoon (Hurghada) – 50€/pers, croaziera pe Marea Rosie care include transfer privat, masa de pranz pe vas, instructor de snorkeling si ghid local. Durata excursiei 7 ore;
• Excursie cu submarinul (Hurghada)- 60€/pers. Include transfer privat. Durata excursiei 2 ½ ore;
• Safari (Hurghada) – 60€/pers. Include transfer cu masini Land Cruiser 4×4, cina in stil beduin, spectacol (dans oriental si folcloric), plimbare cu ATV-uri, vizita la mini Gradina Zoologica, ghid local. Durata excursiei 6 ore.

*Preturile excursiilor optionale sunt informative. Acestea sunt calculate pentru un minim de 15 participanti, se plateste la fata locului.

• Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – pasaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic, de servici, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti la
www.politiadefrontiera.ro Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Detaliile si informarile pentru plecarea grupului se transmit pe e-mail cu o saptamana inaintea plecarii.
• ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificare dupa emiterea lor. Corectitudinea numelor si a datei de nastere intra in responsabilitatea agentiei revanzatoare/ agentului care a efectuat inscrierea, orice penalizare din partea liniei aeriene va fi suportata de acesta;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica check in/out a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00); in majoritatea hotelurilor se poate prelungi ora eliberarii camerei contra cost, la receptie.
• Sosirea mai devreme sau plecarea mai tarziu nu va indreptateste sa folositi camera timp mai indelungat. In majoritatea hotelurilor este interzisa introducerea alimentelor si a bauturilor.
• Orice probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva la receptia hotelului sau cu ajutorul reprezentantului local. La majoritatea hotelurilor camera tripla inseamna camera dubla cu pat suplimentar.
• In tren in cuseta sunt locuri doar pentru 2 persoane. In cazul rezervarii a trei persoane (2 adulti + 1 copil sau 3 adulti), a treia persoana va sta in cabina single.
• Uneori hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex.mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
• Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de Ministerul Turismului local;
• Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac doar pe perioada sejurului si la fata locului!
• Va recomandam sa luati cu dvs. medicamentele folosite in mod curent dar si medicamente impotriva bolilor digestive, a insolatiei si a racelii.
• La vizitarea obiectivelor turistice nu sunt restrictii in ceea ce priveste imbracamintea. Totusi in tarile arabe fac exceptie moscheele si templele in folosinta, la vizitarea carora umerii si decolteul trebuie acoperite (cu halate care se dau la intrare).
• In Egipt apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara. Pentru baut, se recomanda apa imbuteliata.
• Depuneti documentele, banii, bijuteriile, obiectele de valoare in seif (la receptie sau in camera).
• Tur Operatorul nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana, unitatile de cazare);
Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agentia noastra nu este raspunzatoare
Facilitatotrul isi rezerva dreptul de a accepta / refuza participantii inscrisi la acest program.

 

Preț pachet / persoană

      

Persoana/camera

dublă

Persona/camera

single

1950 2292 €
Price From
1,950 Per Person
Add Travelers
Adult
1,950 Per Adult