Circuit – Tainele Initiatice ale Egiptului Antic – Plecare 14.11.2020 - 12 Days

Egypt-cairo-giza-the-pyramids
Day 1
ZIUA 1 – Sambata 14.11.2020 | BUCURESTI – CAIRO

22:30 – Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru întâlnirea cu reprezentatul agenției Lucky Sirius Tours ( Ehab Said ) si check in.

Day 2
ZIUA 2 – Duminica 15.11.2020 | CAIRO

Îmbarcare pe cursa Tarom spre Cairo. Decolare din Bucuresti la 00:30, sosire in Cairo la 02:15 (ora locala).

RO 101E 15 NOV OTP/CAI 00:30 03:15 Transfer si cazare la Hotel Steigenberger Pyramids Stars 5* regim de masa demipensiune, in zona Piramidelor sau similar.

www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/cairo-pyramids-hotel

Mic dejun. Începem ziua cu vizita piramidelor cu bilet de intrare in zona inclus, opțional se poate intra in incinte Piramidei lui Kheops . Ne pregătim pentru o călătorie in timp si ajungem la anul 2750 înainte de Iisus Hristos. Mai exact, ne aflam in dinastia a IV a din Egiptul Antic, una dintre cele mai mărețe dinastii ale magnificei istorii Egiptene.

Trebuie menționat ca tot Egiptul este considerat un portal energetic extrem de important, mai ales grandioasa piramida a lui Keops, Kefren, Mykerinos si multe alte locații pe care le vom vizita in aceasta incursiune. Cairo, este unul dintre cele mai vechi si mai importante capitale ale civilizație antice . După vizita piramidelor si a Sfinxului, ne răsfățam cu vizita la Palatul Parfumurilor, unde se pot achiziționa esențele specifice Egiptului Antic, multe au fost folosite in temple pentru ritualuri. Este timpul pentru masa de prânz la un restaurant turistic (băutură nu este inclusa). Dupa masa de prânz continuam vizita si ne îndreptam spre Muzeul de Egiptologie, situat in centrul orașului Cairo, mai exact in piața Tahrir (Libertății), pe malul Nilului. Aici sunt găzduite 100,000 piese expuse si aproximativ 150,000 piese in depozitul muzeului. Din acest motiv autoritatea Egipteana a venit cu ideea sa construiască un nou muzeu, modern, situat lângă zona piramidelor, deschiderea oficiala având loc in 2020, iar pre-deschiderea in 2019. In acest muzeu vom admira comorile regelui Tut Ankh Amun (din dinastia 18, 1350 de ani înainte de Iisus Hristos), care au fost descoperite in mormântul sau intact in anul 1922. Se termina ziua de vizita, ne îndreptam spre hotel, cina si cazare la Steigenberger Pyramids 5* sau similar.

Day 3
ZIUA 3 - Luni 16.11.2020| CAIRO – Alexandria – Cairo

Mic dejun la hotel, dimineața devreme Începem ziua deplasandu-ne cu autocarul spre Alexandria (240 km distanta de la Cairo). Primul obiectiv este Colana lui Pompey “ Pompey Pillar” in templul Serapeum din Alexandria. Aici relatam despre Cleopatra a VII ea, Cezar, Marc Antonio si Octavian, povestea lor impresionanta a influenţat istoria Egipteana antica.

Dupa care vizitam Biblioteca din Alexandria, construita aproape de locul celebrei biblioteci antice, care a fost arsa in totalitate. Este timpul pentru masa de prânz (inclusa) la un restaurant pescăresc pe malul Marii Mediterane, (băuturile nu sunt incluse). După masa vizitam locul unde a fost ridicat farul din Alexandria – unu dintre cele 7 minuni ale lumii antice, (din afara). Acum s-a terminat ziua de vizita la frumoasa Alexandria, e timpul sa ne întoarcem la hotel in Cairo, servim masa de cina si cazare.

Day 4
ZIUA 4 - Marți 17.11.2020| Cairo – Aswan

Mic dejun la hotel si check aut, începem ziua cu vizita la Sakara ,prima Piramida care a fost construita vreodată in Egipt “Piramida in trepte sau Piramida lui Zoser” construita de geniul inginer (Imhotep), dupa terminarea vizitei ne îndreptam către Atelierul de Papirus. Aici vom vedea cum se fabrica hartia de papirus, prima hartie folosita in lume. Urmeaza vizita la Citadela lui „Saladin” si Moschee de Alabastru ridicate de către Mohamed Ali Pasha. După care ne îndreptam spre gara mica din Giza de unde vom porni călătoria cu trenul „ vagon de dormit 2 persoane in cușeta ” spre Aswan, cina tip catering cald va fi servita in tren.

Day 5
ZIUA 5 – Miercuri 18.11.2020| Aswan (Croaziera)

Mic dejun in tren (catering rece). Transfer de la gara. Începem ziua cu o vizita la Templul Philae, dedicate zeiței Isis. Considerata simbolul iubirii feminine si al blândeții. Isis este prezentata in chip si corp uman cu un tron deasupra capului cu doua aripi întinse.

După vizita templului ne îndreptam pentru check-in pe vas de croaziera 5*. Cazare si servim prânzul, timp liber după masa si cina la restaurantul vasului. Va propunem o excursie opționala (in situația in care programul de navigare al vasului de croaziera permite) dimineața devreme, la unul dintre cele mai importante temple din Egipt – Abu Simbel – ridicat in perioada dinastiei a 19-a, de către Ramses al II-lea. Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatra nisipoasa ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic datorita modului in care discul solar pătrunde in incinta camerei sacre, pe fata regelui la răsărit doar doua zile din an si anume 22 februarie – Ziua Regelui și 22 octombrie – Ziua Încoronării sale, după care vizitam unicul templul al reginei Nefertari aflat in aceeași zona. După terminarea vizitei, ne întoarcem la Aswan si ne îmbarcarăm pe vasul de croaziera de 5* pentru a servi masa de prânz. Vasul navighează spre Kom Ombo unde se vizitează templul dedicat zeilor Sobek si Horus. Kom Ombo in Hieroglifa (limba Egipteana veche) înseamnă “pământul auriu” – motivul denumirii fiind legat de faptul ca la o distanta de 70 km de la malul vestic al Nilului se afla o mina de aur. Cina si Cazare pe vas, navigam către Edfu.

Day 6
ZIUA 6 – Joi 19.11.2020| EDFU - LUXOR (Croaziera)

Dimineața devreme se ajunge la Edfu unde se vizitează templul lui Horus Behdet, in traducere, “Horus cel luptător”. Pe peretele acestui important templu este inscripționata legenda care povestește despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind răzbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorât pe Osiris, tatăl lui Horus. Transferul la templu se face cu trăsuri trase de cai. Micul dejun se va servi pe vas, după terminarea vizitei templului. Timp liber, vasul navighează si ne îndreptam către Luxor, prânzul va fi servit pe vas. După masa, timp liber pentru relaxare pe puntea special amenajata sau la piscina vasului. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. După sosirea in Luxor, seara, vom avea parte de o experiența unica atunci când vom merge pe malul estic al Nilului si vom vizita templul Karnak, grandiosul complex (10 temple), dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetății este Ipet Isut “cel mai ales dintre locuri”, aceasta reflectând superioritatea templului, aici unde se afla un portal energetic extrem de important, se simte vibrația locului imediat cum intram in incinta templului. Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre pereții lui. De asemenea, vizitam si templul Luxor, cu frumoasele lui coloane si camera de naștere a lui Amenhotep III, al IX-lea conducător egiptean din dinastia a XVIII-a. Cina pe vasul de croaziera, urmata de un program artistic (dans oriental si dans folcloric).

Day 7
ZIUA 7 – Vineri 20.11.2020 | LUXOR – LUXOR

Mic dejun pe vas. Începem vizita la Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte. Valea Regilor a fost folosita ca si necropola timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormânt descoperit aparținând faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Mormântul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin construcția si arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de Amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei sale si iubita lui.

Mai departe, se vizitează “Coloșii lui Memnon”. După ce terminam vizita, ne oprim la un atelier de Alabastru sa admiram modul de fabricare a acestei pietre fragile si semiprețioasa- cazare pe vas de croaziera.

Day 8
ZIUA 8 – Sambata 21.11.2020 | LUXOR – HURGHADA

Micul dejun pe vas de croaziera, după care ne îndreptam cu autocarul (aprox. 208 km) spre Hurghada, superba stațiune de la Marea Roșie.

Cazare si prânz – cina la Hotel Hilton Plaza Resort 5* https://hiltonplaza.com-hurghada.com/

sau similar, regim de masa, All Inclusive. Timp liber pentru relaxare.

Day 9
ZIUA 9 – Duminica 22.11.2020 | HURGHADA

Timp liber pentru relaxare sau, opțional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aproximativ 7 ore) cu masa de prânz, băuturi răcoritoare, ceai, cafea si apa incluse pe vas. Plecarea se va face de la ora 9:00 dimineața. Croaziera cuprinde in total 3 opriri. Prima este in largul Marii Roșii, pentru snorkeling (timp de aproximativ o ora) unde se pot admira diverse specii de pești colorați si corali de o frumusețe remarcabila. A doua oprire, la plaja, pe insula Ghiftun, timp de o ora, după care servim masa de prânz pe vas, iar a treia oprire si ultima, va fi in largul Marii Roșii. Pe toata durata excursiei suntem însoțiți de un ghid local si un scafandru. Atenție! Echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas gratuit, dar va recomandam sa veniți cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

Day 10
ZIUA 10 – Luni 23.11.2020| HURGHADA

Mic dejun, Timp liber pentru relaxare pe plaja sau, opțional excursie cu Submarine timp de 2:30 ore, excursie începe de la hotel cu un transfer pana la portul de unde se începe scufundare cu submarin, acela este turistic cu un număr limitat de 45 de locuri. Se scufunda la adâncimea aproximativa 30 de metri sub nivelul mărie, durata scufundării este de 40 minute. Prânz si cina la hotel

Day 11
ZIUA 11 – Marti 24.11.2020| HURGHADA - CAIRO

Mic dejun, Timp liber pentru relaxare pe plaja, Check-out de la hotel la ora 12:00, Timp liber pentru plaja, la ora 18:00 transfer Hurghada – Cairo, sosire la Aeroportul internațional din Cairo la ora aproximativ 24:00.

Day 12
ZIUA 12 – Miercuri 25.11.2020| CAIRO – BUCURESTI

Check in pentru imbarcare pe cursa Tarom RO 102E 25NOV WE CAI/OTP SS1 03:00 05:50, cu decolare la 03:00. Sosire in Bucuresti la 05:50 (ora locala).

Tariful include:

 • • Bilet de avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti (linie aeriene Tarom )
 • • Taxele de aeroport
 • • Taxele de intrare la obiectivele turistice incluse in program.
 • 10 nopți cazare in hoteluri 5* si vas de croaziera 5*, dintre care 1 noapte tren cu vagon de dormit cuseta de 2 persoane (trenul nu este clasificat cu stele sau margarete si aparține Ministerului Transportului Egiptean) după cum urmează:
 • -3 nopți la Cairo (o noapte mic dejun si 2 nopți demipensiune + 2 prânzuri la un restaurant local in timpul
 • vizitei) in Steigenberger 5* sau similar;
 • -1 noapte in tren cu vagon de dormit (cușete pentru 2 pers) regim de masa demipensiune, (catering cald la cina si catering rece la mic dejun)
 • -3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5* - M/S A Sara Nile Cruise sau similar;
 • -3 nopti cu All Inclusive in Hurghada la hotel Hilton Plaza 5* sau similar.
 • -2 mese de prânz in prima zi de vizita la Alexandria.
 • -Regim de masa la Cairo, Demipensiune la hotel + 2 mese de pranz in timpul vizitei in 2 zile.
 • -Regim de masa pe vas de croaziera, pensiune completa. Băuturile nu sunt incluse
 • -Regim de masa la Hurghada, All inclusive.
 • • Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video;
 • • Ghid egiptolog pe toata durata excursiei, vorbitor de limba romana! „Ehab Said”
 • • Vizite cu intrarile incluse:
 • 1. Cairo - o zi intreaga de vizite la Piramide cu intrare in zona Piramidelor din exterior, Sfinx si Muzeul de Egiptologie.
 • 2. Alexandria – Biblioteca din Alexandria, Citadela Qaitbay din exterior (ridicata in locul farului);
 • 3. Aswan - vizita la Templul Philae (dedicate zeitei Isis);
 • 4. vizite la Templul lui Sobeck si Horus / Kom Ombo;
 • 5. Templul lui Horus / in Edfu.
 • 6. Templul Luxor
 • 7. Templul Karnak
 • 8. Valea Regilor ” 3 morminte”
 • 9. Templul Hatshepsut
 • 10. Colosii lui Memnon & atelierul de Alabastru.

Tariful nu include:

 • • Taxa de viza – 25 usd/ pers (obligatorie; se achita la aeroportul din Egipt);
 • • Bacșiș 50 euro/pers. pentru șoferi, angajați a hotelurilor, restaurante si croaziera (obligatorii; se achita in Egipt la ghid);
 • • Asigurare medicala si storno 20 euro/persoana. (recomandat)
 • • Băuturi la mese (excepție la Hurghada unde este All Inclusive);
 • • Cheltuieli personale;
 • • Alte obiective turistice decât cele menționate;
 • • Excursii opționale.

TERMENE DE PLATA
430 euro la înscriere.
400 euro pana la data de 15.07.2020.
400 euro pana la data de 15.09.2020.
400 euro pana la data de 15.10.2020

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI

In cazul in care turistul doreste sa renunte din vina sa si sa inceteze prezentul contract, inainte de inceperea executarii pachetului de servicii de calatorie, acesta datoreaza ATO urmatoarele penalizari:
a. 20% din pretul pachetului de servicii/persoana, daca renuntarea se face incepand cu data confirmarii serviciilor, pana cel tarziu cu 30 zile înainte de data inceperii sejurului;
b. 50% din preţul pachetului de servicii/persoana, dacă renunțarea se face în intervalul 29 – 16 zile înainte de data plecarii;
c. 70% din prețul pachetului de servicii/persoana, dacă renunțarea se face în intervalul 15 – 7 zile înainte de data plecarii;
d. 100% din prețul pachetului de servicii/persoana, dacă renunțarea se face în intervalul de maxim 7 zile înainte de data plecarii sau prin neprezentarea la program.

Zbor Decolare Ora Data Aterizare Ora Durata Zbor Nr. Zbor
Dus OTP 00:30 15.11.20 CAI 03:15 02:45 RO 101
Întors CAI 03:00 25.11.20 OTP 05:50 02:50 RO 102

• Abu Simbel – 90€/pers. Include transfer privat, ghid de limba romana si taxa de intrare la temple. Durata excursiei 10 ore;
• Blue Lagoon (Hurghada) – 50€/pers, croaziera pe Marea Roșie care include transfer privat, masa de pranz pe vas, instructor de snorkeling si ghid local. Durata excursiei 7 ore;
• Excursie cu submarinul (Hurghada)- 60€/pers. Include transfer privat. Durata excursiei 2 ½ ore;
• Safari (Hurghada) – 60€/pers. Include transfer cu mașini Land Cruise 4×4, cina in stil beduin, spectacol (dans oriental si folcloric), plimbare cu ATV-uri, vizita la mini Gradina Zoologica, ghid local. Durata excursiei 6 ore.

*Preturile excursiilor opționale sunt informative. Acestea sunt calculate pentru un minim de 15 participanți, se plătește la fata locului.

Informatii utile
• Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – pasaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic, de servici, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti la
www.politiadefrontiera.ro Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Detaliile si informarile pentru plecarea grupului se transmit pe e-mail cu o saptamana inaintea plecarii.
• ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificare dupa emiterea lor. Corectitudinea numelor si a datei de nastere intra in responsabilitatea agentiei revanzatoare/ agentului care a efectuat inscrierea, orice penalizare din partea liniei aeriene va fi suportata de acesta;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica check in/out a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00); in majoritatea hotelurilor se poate prelungi ora eliberarii camerei contra cost, la receptie.
• Sosirea mai devreme sau plecarea mai tarziu nu va indreptateste sa folositi camera timp mai indelungat. In majoritatea hotelurilor este interzisa introducerea alimentelor si a bauturilor.
• Orice probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva la receptia hotelului sau cu ajutorul reprezentantului local. La majoritatea hotelurilor camera tripla inseamna camera dubla cu pat suplimentar.
• In tren in cuseta sunt locuri doar pentru 2 persoane. In cazul rezervarii a trei persoane (2 adulti + 1 copil sau 3 adulti), a treia persoana va sta in cabina single.
• Uneori hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex.mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
• Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de Ministerul Turismului local;
• Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac doar pe perioada sejurului si la fata locului!
• Va recomandam sa luati cu dvs. medicamentele folosite in mod curent dar si medicamente impotriva bolilor digestive, a insolatiei si a racelii.
• La vizitarea obiectivelor turistice nu sunt restrictii in ceea ce priveste imbracamintea. Totusi in tarile arabe fac exceptie moscheele si templele in folosinta, la vizitarea carora umerii si decolteul trebuie acoperite (cu halate care se dau la intrare).
• In Egipt apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara. Pentru baut, se recomanda apa imbuteliata.
• Depuneti documentele, banii, bijuteriile, obiectele de valoare in seif (la receptie sau in camera).
• Tur Operatorul nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana, unitatile de cazare);
Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agentia noastra nu este raspunzatoare.

Pret pachet / Persoana persoana in camera dubla Persoana in camera single
1,630 € 1,980 €
Price From
1,630 Per Person
Add Travelers
Adult
1,630 Per Adult