Circuit Egipt – Tainele Egiptului – Plecare 15.02.2020 - 12 Days

Tainele Egiptului

Calatorie initiatica in Egipt, condusa de Adrian Constatinescu.

Mentor și pelegrin spiritual, Adrian și-a dedicat existența pentru a împărtăși cunoaștere și îndrumare tuturor celor ce aspiră la o viață mai conștientă, mai fertilă și mai acordată la legile universului. A făcut cei dintâi pași conștienți pe calea spirituală la începutul anilor 90, când a primit primele lecții de pranayama și hatha yoga de la fosta cântăreață de operă româncă, Nineta Crainici. Pentru Adrian, doamna Crainici a constituit un puternic model de smerenie și modestie, dublate de o cunoaștere profundă a esenței umane. Modelul ei moral l-a impactat profund și de atunci înainte a ajuns să-i servească drept sistem de referință pentru întreaga viață. În continuare, următoarea decadă a folosit-o cu predilecție pentru a studia inforenergetica, radiestezia și terapiile bioenergetice.

facilitator

Arhitect și urbanist de profesie, Adrian a fost captivat dintotdeauna de geometrie descriptivă, formă și culoare. Descoperirea geometriei sacre a marcat o nouă etapă în evoluția sa, încununată de întâlnirea cu următorul său mentor, Drunvalo Melchizedek. Un titan al spiritualității contemporane și autor al prestigioasei  lucrări de geometrie sacră, Floarea Vieții, Drunvalo l-a acreditat pe Adrian ca profesor în cadrul School of Remembering (fondată în iulie 2011). În paralel, Adrian s-a instruit în respirație conștientă și rebirthing cu Dan Brule, unul dintre cei mai prestigioși maeștrii ai zilelor noastre în acest domeniu. De la întîlnirea cu Dan, arta respirației a devenit unul dintre principalele instrumentele de autocunoaștere și autodepășire pe care le-a folosit în viața personală și pe care le-a aplicat cu succes ca instructor în sesiunile individuale și de grup.

Pentru Adrian, în ultimii ani, o prezență marcantă și prolifică în domeniul  cunoașterii a constituit-o Daniel Mitel, pe cei doi legându-i în continuare o vie și frumoasă prietenie. Cu Daniel, a parcurs inițierile în Kriya Yoga, Imageria Inimii și diverse meditații de accesare a Spațiului Sacru și al Micului Spațiu al Inimii.

Alte nume de referință care, cronologic, au jalonat calea sa spirituală, au fost Andrew Fretwell și Richard Rudd. De la Andrew Fretwell, instructor senior în sistemul universal al maestrului Mantak Chia, Adrian a primit inițierea și certificarea pentru practicarea și predarea metodei Original Feeling Touch (Atingerea Senzației Originare). Această metodă, specifică pentru vindecarea corpului emoțional, a fost rafinată de Andrew din tehnica masajului terapeutic abdominal chinezesc Chi Nei Tsang.

Sistemul Căii de Aur al Cheilor Genelor, corelat cu astrologia, human design și I Ching, întemeiat de misiticul și poetul britanic Richard Rudd, reprezintă cea mai recentă formă de cunoaștere pe care Adrian a început să o practice și să o împărtășească din 2014.

De-a lungul călătoriei sale prin lume, Adrian caută să aducă în conștiența oamenilor modul în care armonizarea cu tiparele invizibile ce stau la temelia vieții ne influențează ADN-ul, sănătatea, familiile, relațiile și prosperitatea. Prin acumularea și corelarea informațiilor venite din diferite tradiții și sisteme de cunoaștere autentice, unul dintre scopurile sale cele mai înalte este de a pune la îndemâna oamenilor pârghii concrete și durabile pentru a înțelege ce înseamnă să trăiești în inimă și cum să-ți construiești de aici o viață mai conștientă, mai împlinitoare și mai acordată la voința divină. Cercetarea pe care o întreprinde și pe care o împărtășește, potrivit principiilor universului holografic, depășește sfera dezvoltării individuale și se extinde asupra mediului familial, comunitar, social și de afaceri. Nicio formă de viață sau de fertilitate, începând de la multiplicarea celulară și până la multiplicarea afacerilor, nu iese în afara legilor fractale ale universului care, în zilele noastre, evoluează spre dobândirea unității și a conștiinței de grup a rasei umane.

Acreditări:

 • – School of Remembering (Awakening the Illuminated Heart – Drunvalo Melchizedek);
 • – Breath Mastery (Consciouss Breathing and Rebirthing – Dan Brule);
 • – Original Feeling Touch (Andrew Fretwell);
 • – The School of the Heart (Heart Imagery and Journeys into the Heart – Daniel Mitel);
 • – Gene Keys (Ambassador’s Program – Richard Rudd);
 • – HeartMath Institute (Licensed Coach)
 • – Formator, Consilier pentru dezvoltare personală
Day 1
ZIUA 1 – Sâmbătă, 15 februarie | BUCUREȘTI - CAIRO

22:30 – Întâlnire în aeroportul Henri Coandă, pentru îmbarcare pe cursa Tarom. Decolăm la ora 00.30 (ora Bucureștiului) și aterizăm la ora 02.15, (ora locală – Cairo).

Transfer la Hotel 5* Pyramids Park sau similar.

Day 2
ZIUA 2 - Duminica, 16 februarie | CAIRO (Hotel 5* Pyramids Park sau similar)

Începem ziua devreme cu câteva exerciții de respirație și de mișcare a energiei, urmate de o meditație pentru acordarea la energiile locului. Mic dejun la hotel.

Pentru a lua un prim contact cu energia, istoria și cultura Egiptului, primul obiectiv pe care îl vizităm este Muzeul de Egiptologie, situat în centrul orașului Cairo. Aici sunt expuse cca. 100000 de piese și încă aproximativ 150000 se află în depozitul muzeului. Vizita include și accesul în camera mumiilor. Printre exponate, admirăm comorile regelui Tut Ankh Amun (din dinastia XVIII, 1350 î.e.n.), descoperite în mormântul său intact, în anul 1922.

Luăm masa de prânz în oraș și apoi mergem la Citadela lui Salah Eldin, construită pe un deal in anul 1176 î.e.n, pentru a supraveghea si proteja de atacuri orașul Cairo. Aici, vizităm Moscheea de Alabastru a lui Mohamed Ali Pasha, cu cea mai înaltă minaretă din Orientul Mijlociu.

Ne oprim apoi pentru aproximativ 2 ore la Bazarului Khan El Khalili, având o vechime de peste 1000 de ani.

Încheiem ziua cu o vizită la un atelier de papirus, pentru a descoperi taina fabricării primei hârtii din planta de papirus. Cazare și cină la hotel.

Day 3
ZIUA 3 – Luni, 17 februarie | CAIRO - ASWAN (Tren)

Mic dejun la pachet. Începem ziua la ora 4 dimineața, cu vizita Piramidelor. Timp de 2 ore, intre orele 05.00 – 07.00, zona este închiriată exclusiv pentru grupul nostru.

În acest interval, avem ocazia de a practica o foarte puternică meditație de grup chiar în interiorul piramidei lui Keops. Întregul Egipt este considerat un portal energetic extrem de important, mai ales zona piramidelor lui Keops, Kefren și Mykerinos. După vizita piramidelor și a Sfinxului, servim masa de prânz în oraș.

În partea a doua a zilei, ne deplasăm la Saqqara, pentru a cunoaște prima piramidă construită în Egipt (piramida în trepte a lui Djoser). Încheiem cu o vizită la Palatul Parfumurilor, pentru a testa esențe specifice Egiptului antic. Ne îndreptăm apoi spre gara din Giza, unde ne îmbarcăm pe tren, care are vagoane de dormit cu cușete

pentru 2 persoane. Cabinele sunt dotate cu două paturi suprapuse, aer condiționat, chiuvetă, oglindă și sursă de curent electric de 220 și 110 volti. Trenul nu este clasificat cu stele si aparține Ministerului de Transporturi Egiptean. Cina (catering cald) se servește în tren, spre Aswan.

Day 4
ZIUA 4 - Marți, 18 februarie | ASWAN (Hotel 5* Helnan Tolip)

Mic dejun în tren (catering rece). Transfer de la gară. Începem ziua cu vizita la Templul Philae, dedicat zeiței Isis (intrare inclusă). După vizită, ne îndreptăm spre hotel 5* Helnan Tolip pentru check-in, cu regim demipensiune (masa de prânz pe cont propriu). Meditație, timp pentru relaxare și masa de seară.

Day 5
ZIUA 5 – Miercuri, 19 Februarie | ASWAN – KOM OMBO (Croazieră 5* pe Nil)

Mic dejun la pachet. Dimineața devreme ne îndreptăm spre unul dintre cele mai importante temple din Egipt – Abu Simbel – ridicat în perioada dinastiei a IXX-a de către Ramses al II-lea, inclus în Patrimoniul UNESCO, celebru penttu uriașele statui ale sale.

Este un templu unic datorita modului în care lumina discului solar pătrunde în incinta camerei sacre, pe fața regelui, la răsărit, doar două zile din an: 22 februarie – Ziua Regelui și 22 octombrie – Ziua încoronării sale. Vizităm apoi unicul templul al reginei Nefertari, aflat în aceeași zonă. Dupa terminarea vizitei, ne întoarcem la Aswan și ne îmbarcăm pe vasul de croazieră 5*, cu pensiune completă.

Servim masa de prânz pe vas și incepem navigarea spre Kom Ombo. Dupăamiaza, meditație și relaxare. Ajungem la Kom Ombo după apusul soarelui și vizităm templul lui Sobek și Horus. Kom Ombo, în Hieroglifă (limba Egipteană veche) înseamnă “pământul auriu” – motivul denumirii fiind legat de faptul ca la o distanță de 70 km de malul vestic al Nilului se afla o mină de aur. Cină pe vas și timp liber. Pe timpul nopții, navigăm spre Edfu.

Day 6
ZIUA 6 – Joi, 20 februarie | EDFU - LUXOR (Croazieră 5* pe Nil)

Dimineața, devreme, ajungem la Edfu, unde vizităm templul lui Horus Behdet (în traducere, “Horus cel luptător”). Pe peretele acestui important templu este inscripționată legenda despre lupta dintre zeul Horus și zeul Set (unchiul lui Horus), cel dintâi dorind să-și răzbune tatăl, pe Osiris, ucis de Set. Transferul la templu se face cu trăsuri trase de cai. Micul dejun se servește pe vas. Program liber, timp în care vasul navighează către Luxor.

Medităm împreună, apoi luăm prânzul pe vas. După masă, timp liber și relaxare pe punte sau la piscina vasului. În drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna.

Seara, după ce ajungem la destinație, vizităm templul Luxor, situat pe malul estic al Nilului, construit cu aproximativ 1400 de ani î.e.n., cu frumoasele lui coloane și camera de naștere a lui Amenhotep III, al IX-lea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a. Cină și cazare pe vas.

Day 7
ZIUA 7 – Vineri, 21 februarie | VALEA REGILOR – KARNAK (Croazieră 5* pe Nil)

Mic dejun pe vas. Începem vizita la Valea Regilor, unde avem acces la mai multe morminte (inclusiv ale lui Tutankhamon, Seti I și Ramses al VI-lea). Valea Regilor a fost folosită ca necropolă timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul și cel mai faimos aparținând faraonului Tutankhamon (dinastia XVIII). Mormântul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astăzi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuăm vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei și iubitei sale.

Mai departe, vizităm “Coloșii lui Memnon” și apoi un atelier de Alabastru, pentru a admira modul de fabricare a acestei pietre fragile. După masa de prânz, care are loc pe vasul de croazieră, revenim pe malul estic al Nilului pentru a trăi o experiența unică: vizitarea templului Karnak, de fapt un grandios complex de 10 temple, dedicate Zeului Amon-Ra.

Numele antic al cetății este Ipet Isut “cel mai ales dintre locuri”, acesta reflectând superioritatea templului, unde se află un portal energetic extrem de important. Dimensiunile templului sunt impresionante. Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris, ar fi pierdute între pereții lui. Cină și cazare pe vas.

Day 8
ZIUA 8 – Sâmbătă, 22 februarie | DENDARA – ABIDOS – LUXOR (Hotel 5*Sonesta St. George 5*sau similar)

Meditație împreună, mic dejun pe vas și check-out. Începem ziua cu vizita la templul lui Seti I și Ramses al II-lea, la Dendara și Abydos. După vizită, ne îndreptăm spre Hotel 5* Sonesta St. George sau similar, cu regim demipensiune, în Luxor. Opțional, diupă-amiază, putem face o a doua vizită la templul Luxor. Timp liber și cină la hotel.

Day 9
ZIUA 9 – Duminică, 23 februarie | LUXOR – HURGHADA (Hotel 5* Sunrise Garden sau similar)

Meditație împreună, mic dejun la hotel si check-out. Ne îndreptăm spre Hurghada, stațiune pe malul Mării Roșii, unde ne cazăm la hotel de 5* Sunrise Garden sau similar, all inclusive. Masa de prânz, timp liber pentru plajă și relaxare, cină.

Day 10
ZIUA 10 – Luni, 24 februarie | HURGHADA (Hotel 5* Sunrise Garden sau similar)

Meditație împreună, mic dejun la hotel , timp liber pentru plajă și relaxare până seara, sau program opțional. În această zi, cei ce doresc, pot opta pentru Jeep Safari (cca.45 euro/pers.) sau o incursiune subacvatică cu Submarinul Galben (cca. 60 euro/pers.)

Day 11
ZIUA 11 – Marti, 25 februarie| HURGHADA (Hotel 5* Sunrise Garden sau similar)

Meditație de grup și mic dejun. Check-out, timp liber pentru plajă și relaxare pănă după-amiaza. Plecare spre Cairo la ora 18.00.

Day 12
ZIUA 12 – Miercuri | CAIRO – BUCURESTI

Sosire la Aeroportul International din Cairo la ora 00:30 pentru îmbarcare pe cursa Tarom, cu decolare la 04:00. Sosire în Bucuresti la 06:50 (ora locală).

Tariful include:

 • • Biletele de avion București – Cairo – București, cu compania Tarom;
 • • Taxele de aeroport
 • • 10 nopti de cazare: 6 nopți în hoteluri de 5*, 3 nopți pe vas de croaziera de 5* și 1 noapte pe tren cu vagon de dormit, în cușete pentru 2 persoane (trenul nu este clasificat cu stele și aparține Ministerului Transportului Egiptean) dupa cum urmează:
 • - 2 nopți la Cairo, una cu mic dejun, una cu demipensiune, la hotel de 5* Pyramids Park sau similar;
 • - 1 noapte la cușetă, cu demipensiune, în tren cu vagon de dormit;
 • - 1 noapte la Aswan, cu demipensiune, la hotel de 5* Helnan Tolip sau similar;
 • - 3 nopti pe vas de croazieră de 5*, cu pensiune completă;
 • - 1 noapte la Luxor, cu demipensiune, la hotel de 5* Sonesta St. George sau similar;
 • - 2 noapți la Hurghada, all inclusive, la hotel de 5* Sunrise Garden Beach sau similar.
 • • Transferuri, autocar cu A/C scaune rabatabile, sistem audio-video;
 • • Ghid egiptolog, pe toată durata călătoriei, vorbitor de limbă română!
 • • Mesele de prânz din oraș, din zilele 2 și 3, la Cairo;
 • • Câte o sticlă de apă de 0,5 litri la mese în Cairo, pe vasul de croazieră, în Luxor și Aswan;
 • • TOATE INTRĂRILE PENTRU VIZITELE LA:
 • - Muzeul de Egiptologie din Cairo, inclusiv camera mumiilor;
 • - Moscheea de Alabastru;
 • - Piramidele si Sfinxul, închirierea incintei și piramidei mari doar pentru grupul nostru;
 • - Piramida în trepte de la Sakkara;
 • - Templul zeiței Isis, din Philae;
 • - Templul Abu Simbel;
 • - Templul lui Sobeck și Horus, din Kom Ombo;
 • - Templul lui Horus Behdet, din Edfu;
 • - Templul Luxor și Templul Karnak (malul de est al Nilului);
 • - Valea Regilor, cu acces la mormintele lui Tutankhamon, Seti I și Ramses al VI-lea;
 • - Templul Reginei Hatshepsut și coloșii lui Memnon (malul de vest al Nilului).

Tariful nu include:

 • • Taxa de viză – 25 usd/pers, obligatorie (se achită pe aeroportul din Cairo);
 • • Bacșiș 50 euro/pers. pentru șoferi, hoteluri si croazieră (se achită la București, în avans);
 • • Programe opționale;
 • • Băuturi la mese (cu excepția apei incluse și la Hurghada unde este all Inclusive);
 • • Cheltuieli personale.

TERMENE DE PLATĂ:
50% din prețul pachetului, la înscriere.
30% din prețul pachetului, cu minim 60 de zile înaintea plecării.
20% din prețul pachetului, cu minim 30 de zile înaintea plecării.
Contravaloarea călătoriei poate fi achitată în EURO sau RON la cursul băncii BNR+2% în ziua plății.

LOCURI DISPONIBILE: 21
Pe parcursul întregii călători voi oferi ghidare pentru practicarea meditațiilor, a exercițiilor de imagerie, respirație practicii energetice. Toate acestea vor fi corelate cu obiectivele călătoriei și au scopul de a vă atrage cât mai multe beneficii de pe urma contactului cu locurile sacre și prin care vom trece.

Înscrierile se fac în ordinea solicitărilor și achitării avansului.

Zbor Data Decolare Ora Aterizare Ora Durata Zbor Nr. Zbor
Dus 16.02.2020 OTP 00:30 CAI 02:15 02:45 RO 101
Intors  26.02.2020 CAI 03:00 OTP 06:50 02:50 RO 102

• Pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – pasaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic, de servici etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin. Documentele necesare calatoriei pentru minorii insotiti de un singur parinte sau nici unul le gasiti la politiadefrontiera.ro Conform legislatiei in vigoare, copiii si infantii (pana la 14 ani) calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Detaliile si informarile pentru plecarea grupului se transmit pe e-mail cu o saptamana inaintea plecarii.
• ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificare dupa emiterea lor. Corectitudinea numelor si a datei de nastere intra in responsabilitatea agentiei revanzatoare/ agentului care a efectuat inscrierea, orice penalizare din partea liniei aeriene va fi suportata de acesta;
• Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica check in/out a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazare dupa ora 14:00 si predare pana in ora 12:00); in majoritatea hotelurilor se poate prelungi ora eliberarii camerei contra cost, la receptie.
• Sosirea mai devreme sau plecarea mai tarziu nu va indreptateste sa folositi camera timp mai indelungat. In majoritatea hotelurilor este interzisa introducerea alimentelor si a bauturilor.
• Orice probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva la receptia hotelului sau cu ajutorul reprezentantului local. La majoritatea hotelurilor camera tripla inseamna camera dubla cu pat suplimentar.
• In tren in cuseta sunt locuri doar pentru 2 persoane. In cazul rezervarii a trei persoane (2 adulti + 1 copil sau 3 adulti), a treia persoana va sta in cabina single.
• Uneori hotelierii solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex.mini bar/frigider, seif). Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
• Categoria hotelului, a restaurantului si a mijloacelor de transport turistic, este cea acordata de Ministerul Turismului local;
• Tarifele excursiilor optionale sunt orientative; clientii nu sunt obligati sa le cumpere de la partenerul agentiei noastre (sunt doar recomandate ca servicii sigure); Plangerile si solutionarea acestora se fac doar pe perioada sejurului si la fata locului!
• Nu este nevoie sa se faca vaccinuri prealabile. Va recomandam sa luati cu dvs. medicamentele folosite in mod curent dar si medicamente impotriva bolilor digestive, a insolatiei si a racelii.
• La vizitarea obiectivelor turistice nu sunt restrictii in ceea ce priveste imbracamintea. Totusi in tarile arabe fac exceptie moscheele si templele in folosinta, la vizitarea carora umerii si decolteul trebuie acoperite (cu halate care se dau la intrare).
• In Egipt apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara. Pentru baut, se recomanda apa imbuteliata.
• Depuneti documentele, banii, bijuteriile, obiectele de valoare in seif (la receptie sau in camera).
• Tur Operatorul nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Tur Operatorul isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport sau a serviciilor suplimentare, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (compania aeriana, unitatile de cazare);
• Compania aeriana are dreptul de a modifica orarul de zbor, prin urmare, agentia noastra nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea mentionata in programul excursiei.

 
Preț pachet / persoană
Persoana/cam. dublă Persona/cam. single
2700 euro 2940 euro
Price From
2,700 Per Person
Add Travelers
Person
2,700 Per Person