Circuit Bucovina Maramures – 7 zile (22.05.2020)

circuit-maramures-3
Day 1
Ziua 1: Bucuresti Otopeni – Iasi – Gura Humorului

Intalnire cu reprezentantul Lucky Sirius Tours la aeroportul Otopeni pentru procedurile de check in cursa Bucuresti – Iasi la 06:35.

Ajungem la IASI si parcurgem un tur panoramic si pietonal cu microbuzul. Inceperea vizitei cu o plimbare pe jos in Piata Palatului si trecerea in revista (exterior) a principalelor monumente din zona: Palatul Culturii, Gradinile Complexului Palas Mall, Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, Casa Dosoftei. Continuarea vizitei si punerea in valoare a monumentelor Bulevardului Stefan cel Mare (vizita exterioara): Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Catolica, Biserica Mitropolitana (intrare in edificiu), Primaria, Teatrul National. Deplasare auto catre Piata Unirii (Hotelul Select, Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, Hotelul Traian) si Bulevardul Copou, inima universitara a Iasului. Stop vizita in Gradina Copou (Teiul lui Eminescu) si la Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea Al. I. Cuza, pictata in fresca de Sabin Balasa. Incursiune le Dealul Cetatuii pentru o frumoasa panorama asupra orasului si vizita manastirii, fosta resedinta de vara a domnitorilor Moldovei. Revenire in zona centrala.

Vom servi masa de pranz la unul din cele mai reprezentative locatii cu specific traditional din IASI, La Conac.

Continuam traseul spre Gura Humorului, o adevarata poarta a zonei traditionale din Bucovina si locul unde ne vom caza si odihni in zilele urmatoare.

Cazare GURA HUMORULUI la hotel/pensiune de 3* si cina.

Day 2
Ziua 2: Gura Humorului – Voronet - Putna – Sucevita

Mic dejun. Incepem traseul si ne indreptam spre Manastirea Voronet, situate in imediata apropiera a cazarii noastre, probabil cea mai cunoscuta si apreciata manastire din Romania, construit in Epoca Medievala, recunoscuta ca si Capela Sixtina a Estului, deoarece este cel mai valoros lacas de cult ctitorit de Stefan cel Mare. Ne indreptam spre una din cele mai spectaculoase manastiri din Bucovina: Putna, unde vom vizita Chilia lui Daniil Sihastru si Muzeul Oului din Moldovita situate in apropiera manastirii.

Vom lua pranzul langa manastire, meniu traditional bucovinean si pe urma ne vom indrepta spre Manastirea Sucevita, patrimoniu UNESCO si chiar spiritual Mondial, care dateaza din 1582, cu o arhitectura unica ce te va impresiona cu siguranta.

Cazare GURA HUMORULUI la hotel de 3*+/pensiune 3*+ cina.

Day 3
Ziua 3: GURA HUMORULUI – CERNAUTI

Mic dejun. Excursia de azi, ne poarta dincolo de granita, la Cernauti, parte din Bucovina istorica, care, daca arm ai fi apartinut de Romania, ar fi fost unul din cele mai frumoase orase ale tarii. Ne plimbam pe stradutele pitoresti si mergem spre Universitatea din Cernauti, o cladire cu trei corpuri din caramida rosie, cu alei de prundis si verdeata, te va transporta imaginar, intr-un vechi campus englezesc.

Seara tarziu dupa formalitatile vamele de intrare in tara ne intoarcem la cazarea noastra din Gura Humorului.

Cazare GURA HUMORULUI la hotel de 3*+/pensiune 3*+ cina.

Day 4
Ziua 4: GURA HUMORULUI – Borsa (Cascada Cailor) – Moisei – Viseu de Sus

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntii Rodnei si ajungem dupa 3hr aproximativ in statiunea Borsa, de unde vom putea lua telescaunul pentru a vizita Cascada Cailor (~2hr), cu cea mai mare cadere de apa din Romania, 90m la altitudinea de 1300m. Tot in Borsa vom servi si pranzul intr-o locatie cu specific traditional maramuresan.

De aici ne vom indrepta spre Moisei, unde vom vizita manastirea si casa memoriala a celor 29 romani ucisi in timpul retragerii trupelor austro-ungare.

Incheiem ziua cu un foc de tabara si cina la cazare in VISEUL DE SUS la hotel 3*+/pensiune 3*+.

Day 5
Ziua 5: Viseul de Sus – Mocanita - Ieud

Mic dejun. Ne putem plimba cu Mocanita pe Valea Vaserului pe ultima cale ferata forestiera activa din Carpati, circa 6hr unde vom admira superbele peisaje si vom servi o gustare, bauturi calde si un platou grill.

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural. Pe o rută de aproape 60 kilometri distanţă circulă – pe lângă locomotive Diesel – până astăzi locomotive cu abur înfocate cu lemn, lucru prin care CFF Vişeu de Sus (prescurtare de la Calea Ferată Forestieră) devine cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră adevărată, care funcţionează cu abur. Linia care a fost construită dupa ecartamentul austro-ungar de 760mm duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri şi prin tunele. Calea ferată traversează o zonă împădurită enormă, unde nu există drumuri sau sate, ci este locuită doar de urşi şi lupi.

Valea Vaserului, care măsoară 50 km din Vişeu de Sus până la staţia terminală Comanu, nu se poate compara cu nicio altă vale din Carpaţi. Ea cuprinde o zonă împădurită care nu este locuita până la taberele muncitorilor şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Parte a Parcului Natural „Munţii Maramureşului“, Valea Vaserului se află sub protecţie europeană, utilizarea ei forestieră fiind însă permisă; obligaţiile ecologice asigură faptul că pădurea va fi conservată la capacitatea ei actuală.

Dupa incursiunea in timp cu mocanita,vom continua drumul nostru spre Biserica de Lemn din Ieud, regasita in patrimoniul UNESCO si cunoscuta ca fiind drept cea mai veche biserica din lemn din tara si locul unde s-au descoperit primele manuscrise in limba romana (anul 1364).

Cazare VISEUL DE SUS la hotel de 3*+/pensiune 3*+ cina.

Day 6
Ziua 6: Viseul de Sus – Barsana – Sighetu Marmatiei – Sapanta - Sacel

Mic dejun. Ne vom indrepta spre Manastirea Barsana, reconstruita incepand cu anul 1993, considerata cea mai frumoasa manastire din Maramures, fiind construita integral din lemn, iar cel mai inalt punct este turnul cu clopotnita (57m). Aici constructiile de lemn se armonizeaza perfect cu natura, iar manastirile par rupte la propriu dintr-un colt de rai.

Imediat vizitam inima Tarii Maramuresului – Sighetu Marmatiei, cunoscuta local ca si Sighet. Orasul se afla aproape de granita cu Ucraina, la confluenta raurilor Iza si Tisa.

Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei este cel mai important obiectiv turistic al orasului (aflat in apropierea Primariei municipiului). Fosta inchisoare, transformata intr-un memorial al durerii, ajunge in anul 1995 sub egida Consiliului Europei.

Tot in Sighetu Marmatiei vom putea servi si pranzul si odihni ceas de 1 ora.

La alţi 10 km în josul râului, la poalele Munţilor Igniş, continuam traseul nostru spre unul dintre cele mai cunoscute sate din România: Săpânţa. Este un sat mare, cu câmpii vaste, pajişti, livezi şi păduri. Faima satului se datorează mai ales cimitirului neobişnuit numit Cimitirul Vesel şi casei memoriale a sculptorului Stan Ioan Pătraş.

Vom incheia ziua cu o vizita intr-un loc pitoresc incarcat cu istorie si traditii, Sacel unde vom merge sa descoperim traditiile la unul din mesterii populari.

Cazare VISEUL DE SUS la hotel de 3*+/pensiune 3*+ cina.

Day 7
Ziua 7: Viseul de Sus – Desesti – Cluj Napoca - aeroport

Mic dejun si check out. Ne indreptam spre comuna Desesti, situata la 23km de Sighetu Marmatiei. Desesti abunda in obiective turistice, traditii si mesteri populari, fiind unul dintre locurile care au devenit adevarate simboluri ale Maramuresului Istoric. Importanta turistica a zonei este demonstrata si de existenta celor patru biserici de pe teritoriul comunei, doua dintre ele fiind declarate monumente istorice de interes national: Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva”, ridicata in anul 1770-Monument UNESCO, cu pictura interioara realizata de Radu Munteanu si Alexandru Ponehalski si Biserica de lemn „Nasterea Maicii Domnului”, construita in anul 1700.Aceasta se afla in satul Harnicesti, comuna Desesti.

Ne oprim pentru o binemeritata masa de pranz intr-un loc idilic pe valea raului Mara, La Pintea Haiducul cu preparate traditionale si licori magice.

In final, periplul nostrum se va incheia cu vizitarea inimii Transilvaniei si anume Cluj- Napoca.

Aici vom face un tur panoramic cu microbuzul si pietonal: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neo-clasic). In Piata Unirii, (centrul orasului in Evul Mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta si vizitam Biserica Sf. Mihail (sec. XIV) unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.

Tarifele includ:

  • • transport microbuz clasificat 3* **+ ;
  • • transport avion Bucuresti – Iasi / Cluj – Bucuresti (compania Blue Air si bagaj de cala inclus de 20kg/persoana) cu taxele de aeroport incluse;
  • • cazare 6 nopti pensiune/hotel 3***+/3***+ in regim de demipensiune, din care 3 in Gura Humorului si 3 in Viseu de Sus;
  • • intrari obiective turistice conform programului;
  • • ghid din partea agentiie;
  • • ghid local calificat;

Tarifele nu includ:

  • • asigurarea storno medicala;
  • • Pachet excursii optionale: bilet Mocanita + pachet complet (bautura racoritoare, bauturi calde, platou grill, produs patisserie local), bilet telescaun Cascada Cailor in statiunea Borsa;
  • • mesele de pranz in Bucovina si Maramures;
  • • cheltuieli personale.

CONDITII FINANCIARE
TERMENE DE PLATA:
50% din pretul pachetului turistic la inscriere;
50% din pretul pachetului turistic cu minim 20 zile inaintea plecarii;
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
15% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile 45 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 30 zile – 20 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 7 zile inaintea plecarii.

Bucuresti 08:35 – Iasi 09:25 durata zborului: 0h 50m
Cluj 20:00 – Bucuresti 20:50 durata zborului: 0h 50m

Price From
560 Per Person
Add Travelers
Person
560 Per Person